Portalul Opinie de Carei prezintă o opinie a jurnalistului careian Cristian Havrincea vizavi de articolul „Oraşul din Ungaria în care se vorbeşte româneşte. Sigur nu ştiai de el”, postat pe site-ul Ştirile Kanal D. Cristian Havrincea s-a stabilit în urmă cu mai mulţi ani în Marea Britanie, unde activează ca şi corespondent al postului de televiziune Antena 1, respectiv ca şi coordonator al postului Radio Romani Online. Prezentăm integral materialul careianului Havrincea, postat pe contul personal de Facebook.

kanal
Al naibii sa fiu. Trei decenii am crezut ca provin din România. Cu stupoare, trebuie sa recunosc ca m-am înșelat. Cel putin asa încearcă sa ma convingă repetentul din Kanal D incapabil sa citească macar o harta. Ironia sortii, scrie stiri la TV. Ca gluma e una tare neinspirata. Tine sa ne dea lecții despre cum romanii si maghiarii s-au împăcat perfect…. asa stiu eu, caci am trăit in Carei mai bine de 20 ani. Familii mixte cu prieteni romani, maghiari, șvabi. Daca ar avea mult mai multe naționalități in el, Careiul ar putea fi un exemplu de oraș cosmopolit. Din acest motiv am fost mereu mândru de el. Atunci cand anumite persoane cu aspirații politice toarnă in mod constant cu rahat peste el nu poti decat sa te înfurii. Astfel de caractere urmăresc sa despartă, sa învrăjbească oameni peste tot in lume. Cat despre dl Păunescu, sper c’a facut doar o gafa si a picat de fraier (cunosc sursa ‘intoxicării’). Altfel e tare sumbru.
Marele păcat e ca acum o țara întreaga va considera pe bune o ‘păcăleala’ ce trebuia publicata la 1 Aprilie. Plin de ‘meseriasi’ care se pricep la de toate (in jurnalism, dezinformare, promovarea xenofobismului, (in)cultura, geografie, televiziune, social media). Specimenele astea strălucesc orbitor de tare. O jignire la adresa tututor, inclusiv a celor care au murit pentru prezentul acesta. Situatia vorbește atat de tare despre șubrezita societate (nu doar românească). In curând 30 de ani de la revoluție. Aproape degeaba. Unii au dărâmat zidul Berlinului, altii vor să-l reclădească pe unde apuca. Nu învățam nimic din trecut.
PS: nu pun link pt ca evit junk-ul.