În cadrul unei conferințe organizată de către Guvernul României în data de 8 noiembrie 2016, la București, intitulată ”Educația RE-sursă economică”, Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu, reprezentat de directorul Emeric Gindele, a fost dat ca exemplu național de implementare cu succes a învățământului profesional dual Alături de firma parteneră Polipol, unitate de învățământ din Carei este inclusă în proiectul pilot derulat la nivel național în vederea implementării Legii învățământului profesional dual în România. De asemenea, jurnalul de leadership ”Cariere” a relatat într-un amplu articol, intitulat ”Meseriașii: cum ți-i crești, așa îi ai!”, despre succesele înregistrate la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu.

În urma colaborării cu societatea Polipol, la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu va fi inaugurată a doua sală de clasă a cărei dotare a fost finanțată de firma producătoare de mobilă din Foieni. De asemenea, cu sprijinul firmei Renania, a fost finalizată amenajarea unui cabinet de protecția muncii, dotat cu mobilier școlar și material didactic pe cheltuiala firmei partenere.
Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din municipiul Carei a obținut recent o finanțare nerambursabilă din partea Guvernului Ungariei pentru înființarea unui laborator în care elevii vor fi instruiți în vederea obținerii permisului auto. Valoarea finanțării nerambursabile este de 7,5 milioane de forinți, adică aproximativ 110.000 lei.
Laboratorul va dispune de o capacitate de 14 locuri, va fi dotat cu calculatoare, precum și cu un simulator auto, în valoare de aproximativ 12.000- 13.000 de euro. ”Acest simulator va reduce costurile de instruire. Elevii noștri vor putea obține în mod gratuit permisul auto pentru categoriile B și F (tractor). De asemenea, firma MW Trade ne-a promis că ne va sponsoriza cu un camion pentru ca elevii instituției noastre să se poată pregăti și pentru obținerea permisului pentru categoria C”, ne-a declarat directorul Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, Emeric Gindele. În planul de școlarizare este prevăzută obligativitatea modulelor conducerea autoturismului, legislație rutieră și conducere practică pentru specializările mecanic auto, mecanic agricol și tehnician în agricultură.