Comemorarea marelui poet român Adrian Păunescu este deja o tradiție la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei. Plecat mult prea devreme dintre noi, cel care a electrizat masele de români prin activitatea cenaclului Flacăra a fost evocat vineri, 4 noiembrie 2016, de elevii școlii printr-un program artistic de muzică şi poezie.

Manifestarea a fost deschisă de eleva Mocan Andreea, din clasa a VIII-a A, care a prezentat un material power-point despre viața și activitatea marelui om de cultură. Au recitat poezii elevii: Medvei Edwin din clasa a VIII-a A, Marincaș Laniana din clasa a VI-a A, Ursan Marcel din clasa a VII-a A și Babici Lorena din clasa a V-a B.
Elevii claselor a V-a B şi a VIII-a A au interpretat cântecele Totuși, iubirea și Să fie pace în lume pe versurile lui Adrian Păunescu, avându-le ca soliste pe elevele Babici Lorena și Fleisz Diana.
Activitatea a fost coordonată de profesoara Mocan Nicoleta. La realizarea acestui program şi-au adus aportul și profesorii: Mărcuş Johanna, Graz Gabriela și Olea Miorița.
Directoarea Mocanu Alina a felicitat atât elevii cât și profesorii implicați în această activitate deosebită.