În cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local Carei, care a avut loc luni, 31 octombrie 2016, primarul Eugen Kovacs a anunţat că, în cursul anului viitor, ar putea fi finanţată construcţia a încă 54 de locuinţe ANL în cartierul Tineretului, situat la ieşirea din municipiul Carei înspre Tiream.

14725466_1816797995208462_7550292619257950306_n

În timpul vizitei efectuate la Carei cu ocazia manifestărilor organizate de Ziua Armatei Române, viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a promis că ANL va finanţa anul viitor construcţia a încă 54 de locuinţe pentru tineri în municipiul nostru. Investiţia va fi realizată tot în cartierul Tineretului, a adăugat primarul Eugen Kovacs.
Aflat la Carei, vicepremierul a anunțat că Statul Român nu va mai vinde locuințele pentru tineri pentru a-și putea crea un fond locativ propriu, mai ales că, de cele mai multe ori, fondurile provenite din vânzarea locuințelor nu mai întorc la ANL pentru a putea fi utilizate în vederea finanțării construcției de noi locuințe pentru tineri. Vicepremierul Dîncu a afirmat că o localitate de nivelul Careiului ar trebui să aibă la dispoziție cel puțin o sută de astfel de locuințe pe care să le poată folosi inclusiv în situații excepționale sau pentru a rezolva diferite cazuri sociale.