În cadrul şedinţei ordinare de azi, 31 octombrie 2016, consilierii locali careieni au aprobat demolarea fostei clădiri a Şcolii Generale din satul aparţinător Ianculeşti în vederea reconstruirii şi transformării în sală de evenimente. Din cei 18 consilieri locali prezenţi la şedinţă, 17 au votat pentru aprobarea raportului de spcialitate, consilierul local Ilie Ciută fiind singurul care s-a abţinut.

„Construcţia extratabulară identificată prin Top 8127 Carei având regim de înălţime parter în suprafaţă construită de 283,80 mp a fost edificată în anul 1926. Clădirea nu mai este utilizată de circa 25 de ani, timp în care s-a degradat complet. Degradarea se datorează în mare măsură executării incorete a fundaţiei (stratul de circa 50 cm este realizat din resturi de cărămidă şi pietre fără lianţi). În urma neutilizării şi neîntreţinerii construcţiei, starea tehnică foarte proastă nu permite consolidarea în vederea satisfacerii exigenţelor esenţiale de rezistenţă şi stabilitate şi se propune demolarea clădirii. Propun Consiliului Local al municipiului Carei aprobarea demolării fostei clădiri a Şcolii generale în vederea reconstruirii şi transformării în sală de evenimente”, se arată în raportul de specialitate întocmit de şeful Seviciului Urbanism din cadrul Primăriei Carei, Sebastian Egli. Raportul a fost aprobat de consilieri, cu 17 voturi „pentru” şi o abţinere din partea consilierului local Ilie Ciută.
În şedinţa de azi, consilierii locali au mai aprobat rectificarea bugetului local, a bugetului Spitalului Municipal, obţinerea unei licenţe de exploatare a apei termale în Carei, studiul de fezabilitate privind montarea de dezumidificatoare la secţia de Hidro- Kinetoterapie a spitalului, respectiv documentaţia revizuită pentru amenajarea unui parc de agrement în zona degradată Şomoş din municipiul Carei.