În cursul zilei de ieri, 29 octombrie 2016, în jurul orei 19.11, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare a fost anunţat despre producerea unui accident rutier, pe drumul ce leagă localităţile Petreşti de Pişcolt, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.

Update Accidentul ale căror imagini sunt prezentate a avut loc de fapt în municipiul Satu Mare, pe strada Inăului. Este vorba de o greşeală de comunicare a pompierilor, care au transmis presei imagini de la accidentul de ieri şi un comunicat de presă privind un accident care a avut loc în trecut între Petreşti şi Pişcolt.

„Astăzi, la ora 19:11, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre producerea unui accident rutier pe raza localităţii Satu Mare. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare cu o autospecială pentru descarcerare grea, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, două ambulanţe tip S.M.U.R.D., care au intervenit în colaborare cu o altă ambulanţă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (S.A.J. Satu Mare). Personalul sosit la faţa locului, după efectuarea recunoaşterii, a constatat că în urma coliziunii unui autoturism cu un copac au rezultat două victime încarcerate între fiarele contorsionate ale maşinii. Din nefericire, în ciuda efectuării manevrelor de resuscitare de către personalul specializat, una dintre victime, un bărbat, în vârstă de aproximativ 39 de ani, care se afla în stop cardio respirator la momentul sosirii pompierilor, nu a supravieţuit. Pompierii, paramedicii şi personalul medical au intervenit şi pentru acordarea primului ajutor medical celeilalte victime, aceasta, ulterior fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare”, se arată în comunicatul de presă prin care ISU Satu Mare a făcut rectificarea necesară.