Licitația pentru realizarea Marii Asfaltări în municipiul Carei a fost lansată oficial, anunțul de participare fiind postat miercuri, 19 octombrie 2016, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea estimată a lucrărilor în cadrul obiectivului de investiții ”Modernizare infrastructură urbană prin asfaltări de carosabil și trotuare” este de 17.974.229 lei, fără TVA, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

kovacs
Lucrările au fost împărțite în patru loturi. Trei dintre aceste loturi privesc lucrări de asfaltare a drumurilor, iar al patrulea lucrări de îmbrăcare a trotuarelor. În cadrul acestei investiții, vor fi asfaltaţi 31,889 km de străzi şi 173.000 mp de trotuare din Carei și din satul aparținător Ianculești.
Data limită de depunere a ofertelor este 9 noiembrie 2016, ora 15.00. Criteriul de atribuire a lucrărilor îl va constitui prețul cel mai scăzut. Sursa de finanțare a investiției e asigurată din creditul bancar de 21,335 milioane lei, contractat luna trecută, se mai arată pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.
”Primăria Carei a lansat licitația pentru o investiție extrem de importantă și cu un impact deosebit asupra locuitorilor municipiului nostru. Cu toții ne dorim drumuri mai bune, este o așteptare normală din partea cetățenilor. Având în vedere că avem asigurată sursa de finanțare, sunt convins că la licitație vor participa mai multe firme serioase. De asemenea, sunt convins că în urma licitației va fi o economie, adică ne vor mai rămâne bani din credit, pe care îi vom folosi pentru a a asfalta și alte străzi față de cele prevăzute în lista inițială. Lucrările vor începe la primăvară și vor fi finalizate până în toamna anului viitor”, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.