Consiliul Județean Satu Mare stă pe o bombă cu ceas!

Controlul efectuat de Curtea de Conturi la Consiliul Județean Satu Mare se apropie de final, iar concluziile nu sunt tocmai pozitive. Patru inspectori ai Curții de Conturi efectuează un control la Consiliul Județean Satu Mare privind modul în care au fost gestionați banii publici în mandatul 2012-2016. Problemele constatate par destul de grave, inspectorii Curții de Conturi solicitând prelungirea perioadei de control cu încă două săptămâni față de termenul prevăzut inițial, 21 octombrie 2016.

consiliul-judetean

Mai mulți șefi de direcții și servicii din cadrul Consiliului Județean au fost solicitați să dea explicații amănunțite despre modul în care au fost cheltuiți banii din bugetul instituției. Surse din Consiliul Județean povestesc despre nereguli majore constatate de inspectori. Raportul Curții de Conturi urmează să fie făcut public în cursul lunii noiembrie.
Controlul Curții de Conturi la Consiliul Județean Satu Mare a început în data de 5 septembrie 2016. La data respectivă, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a declarat că, în cazul în care Curtea de Conturi va constata că nu au fost oportune sau legale anumite cheltuieli făcute înainte de a prelua mandatul, va lua măsurile legale care se impun.


Lasă un răspuns