Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat și reținut doi cetățeni români, urmăriți general, care erau căutați de autoritățile din România pentru săvârşirea de diferite infracţiuni. Cei doi urmăriți au fost prinși sâmbătă și duminică, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, informează Poliția de Frontieră.

arestat

Sâmbătă, 15 octombrie a.c., în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară Liviu G., în vârstă de 27 de ani, din Baia Mare, județul Maramureș. Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, polițiștii de frontieră au constatat că tânărul este urmărit național.
Pe numele acestuia, Judecătoria Baia Mare a emis un mandat de executare a pedepsei de doi ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt.
Duminică, 16 octombrie a.c., în jurul orei 09.00, la același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră Gabriel Ț., în vârstă de 35 de ani, din județul Iași. Polițiștii de frontieră care au efectuat controlul documentelor au constatat că bărbatul este căutat de către autoritățile române. Pe numele lui era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 luni pentru săvârşirea de infracțiuni la regimul silvic (tăiere de arbori fără drept).
Persoanele în cauză au fost predate de către polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.