O nouă ediție a Balului Strugurilor a avut loc sâmbătă, 15 octombrie 2016, în municipiul Carei. Atmosfera de sărbătoare a fost transmisă în localitate prin intermediul paradei celor zece grupuri folclorice. Balul Strugurilor s-a desfăşurat la Casa de evenimente Victoria, unde cheful şi voia bună au fost la ele acasă. Aproape 400 de persoane au participat la ediţia din acest an a balului.

În deschiderea balului, au luat cuvântul primarul Eugen Kovacs, în calitate de gazdă, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, şi deputatul Erdei D. Istvan. Alături de ei au fost prezenţi şi Turos Lorand, candidatul UDMR la Senat, respectiv Magyar Lorand, candidat al formaţiunii la Camera Deputaţilor.
După scurtele discursuri, a început distracţia. Participanţii s-au simţit extrem de bine, petrecând până târziu în noapte. Atmosfera muzicală a fost asigurată de formaţia Live Band din Foieni. Au oferit scurte momente artistice Ansamblul folcloric Rekettye şi grupurile folclorice din localităţile Tiream, Genci, Cămin, Căpleni, Foieni, Ciumești, Berveni, Urziceni și Petrești.
Un moment deosebit de aşteptat la constituit extragerea câştigătorilor la tombola organizată cu această ocazie. Marele premiu, constând într-o bicicletă, a fost adjudecat de deputatul Erdei D. Istvan. Parlamentarul a donat bicicleta, dar şi un voucher de cumpărături în valoare de 50 de lei, câştigat tot la tombolă, Ansamblului folcloric Rekettye.
Balul Strugurilor este organizat anual de Asociația Culturală Nagykaroly es Videke împreună cu UDMR Carei