Primăria Cămin a fost nevoită să recurgă la o soluție de criză pentru a face cât de cât circulabil Drumul Județean 108M pe raza comunei. Administrația locală a adus două mașini de piatră spartă pe care a împrăștiat-o cu ajutorul asistaților social pe tronsonul situat la intrarea în comună dinspre Carei, tronson care a devenit impracticabil din gropilor numeroase.

drum-pietruit

”Având în vedere starea drumului de la intrarea în comună dinspre Carei, am decis să aducem două mașini de piatră spartă. Este o soluție de criză pentru a face acel tronson de drum cât de cât circulabil. Poate voi fi amendat pentru acest lucru, dar nu am avut altă soluție”, a declarat pentru portalul Opinie de Carei primarul comunei Cămin, Suto Imre.
Primarul Suto a adăugat că firma ARL Cluj Napoca, care a câștigat licitația de reabilitare a DJ 108M, a promis că în cel mult zece zile va aduce piatră spartă, pe care o va așterne într-un strat de 10-15 cm, peste care va turna un strat de 6 cm de asfalt.
”Îmi cer scuze de la locuitorii comunei, dar nu noi suntem vinovați pentru această situație. Nu a putut interveni nici Consiliul Județean, întrucât lucrările de execuție au fost câștigate de firma din Cluj Napoca. Deși, potrivit contractului încheiat, termenul de execuție pentru reabilitarea întregului Drum Județean 108M Tășnad- Santău- Chereușa- Andrid- Dindești-Irina- Portița- Vezendiu- Tiream- Carei- Cămin- Lucăceni- Berveni este de trei ani, insistăm ca tronsonul care trece prin comuna noastră să fie executat în cursul anului viitor. În cadrul acestor lucrări, drumul va fi lărgit la 8 metri, respectiv vor fi betonate șanțurile și podețele”, a declarat primarul Suto Imre.


Portalul Opinie de Carei a relatat recent că locuitorii din Cămin, Lucăceni și Berveni au ajuns în pragul disperării din cauza stării dezastruoase a Drumului Județean 108M, care le asigură legătura cu municipiul Carei. Firma care a câștigat licitația de reabilitare a DJ 108M Tășnad- Berveni a decopertat tronsonul dintre Berveni și Cămin, apoi și-a mutat utilajele pe tronsonele din zona Tășnadului. Ploile din ultima perioadă au adâncit și mai mult gropile de pe drumul decopertat, acesta devenind impracticabil.