Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud, a primit azi, 14 octombrie 2016, vizita Excelenţei sale doamna Tamar Samash, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Israel la Bucureşti. La întâlnire au participat şi subprefectul Altfatter Tamas precum şi Decsei Nicolae, preşedintele Comunităţii Evreilor din Satu Mare, informează Prefectura Satu Mare.


După o prezentare din punct de vedere geografic, economic, social şi politic a judeţului Satu Mare făcută de prefectul Radu Bud, discuţiile s-au axat în special pe oportunităţile de cooperare economică, turistică şi culturală între cele două state precum şi pe mecanismele prin care Instituţia Prefectului coordonează instituţiile guvernamentale şi locale care au implicaţii în promovare şi pot contribui la dezvoltarea investiţiilor.
Subliniind frumuseţea extraordinară a judeţului nostru şi a României, doamna ambasador şi-a exprimat convingerea că în câţiva ani România va deveni un pol regional de dezvoltare în Europa. La invitatia prefectului, a promis o revenire în judeţul nostru, inclusiv cu ataşatul economic al ambasadei şi cu posibili investitori din Israel în domenii precum agricultura, turismul şi industria, domenii pentru care judeţul Satu Mare este deosebit de atractiv.