Asistenţii personali, maternali şi sociali din zona Careiului şi a Tăşnadului, dar şi din celelate zone ale judeţului nostru, au strâns semnături pentru executarea silită a Consiliului Judeţean Satu Mare, în vederea recuperării drepturilor băneşti privind indemnizaţiile de concediu, obţinute prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Preşedintele Sindicatului Asistenților Personali, Maternali și Sociali (APMS), Vasile Dârle, s-a aflat vineri în Carei, iar de aici a mers la Tăşnad, pentru a strânge semnături de la membrii de sindicat în vederea continuării executării silite a Consiliului Judeţean Satu Mare, în subordinea căruia funcţionează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare.

vasile-darle

„În urma dezbaterii care a avut loc la Tribunalul Satu Mare în data de 27 septembrie 2016, am fost nevoit să convoc încă o şedinţă pentru a strânge nişte semnături pentru că reprezentanţii Consiliului Judeţean la proces au spus că nu am dreptul să reprezint asistenţii maternali la executorul judecătoresc. Cu părere de rău, trebuie să spun că atunci când oamenii au semnat adeziunea şi au intrat în sindicatul nostru, în adeziune se arată foarte clar că cer dreptul de a reprezenta în instanţele judecătoreşti sau oriunde este necesar membrii acestui sindicat. Nu a fost suficient acest lucru, iar acum am fost nevoit să convoc oamenii la o discuţie, să le explic ce s-a întâmplat atunci la dezbatere şi să semneze acel tabel de care are nevoie Tribunalul. Am să-l depun în timp util. De la Carei am să merg la Tăşnad, de acolo la Satu Mare, apoi şi în alte localităţi unde am membri de sindicat. Având în vedere că au copii mai mici sau chiar copii bolnavi, unii asistenţi maternali n-au reuşit să vină la această şedinţă. Simt nevoia să mă duc, să stau de vorbă cu ei, să aflu ce probleme mai au şi, bineînţeles, să semneze tabelul solicitat de instanţă, cu speranţa că în data de 25 octombrie să se finalizeze acest proces şi să se dea un verdict”, a declarat Vasile Dârle, preşedintele Sindicatului APMS Satu Mare, pentru portalul Opinie de Carei.
În 2015, sindicatul APMS Satu Mare a câştigat nişte drepturi băneşti reprezentând indemnizaţii de concediu pentru membrii de sindicat. Există sentinţe definitive şi irevocabile în cadrul a două procese, pe aceeaşi temă. Sindicatul APMS solicită să se acorde aceste sume deodată. „Cu vechea conducere a Consiliului Judeţean nu am reuşit să ajung la un numitor comun, cu toate că prima sentinţă din luna iunie 2015, iar din luna următoare am depus o grămadă de adrese prin care am solicitat să pună la dispoziţie sumele necesare pentru acordarea acestor indemnizaţii de concediu. Am solicitat acelaşi lucru inclusiv în Comisia de Dialog Social, dar nu s-a făcut absolut nimic. Anul acesta membrii de sindicat au decis că sunt de acord să ne adresăm unui executor judecătoresc, lucru pe care l-am şi făcut. Am luat legătura cu un executor judecătoresc, însă când s-a pus să execute contul, când s-a ajuns până acolo, noua conducere a Consiliului Judeţean m-a chemat de două ori la discuţii pentru a vedea ce putem să facem în continuare. Eu le-am spus că nu am ce să negociez, fiind începută executarea silită, nu îmi permite nici legea. Sigur, Consiliul Judeţean a şi contestat executarea silită, iar acum sunt obligat să strâng semnături pentru continuarea ei”, a adăugat preşedintele Sindicatului APMS Satu Mare, Vasile Dârle.