Deşi mai este destul de mult de lucru până la finalizare, varianta de ocolire a municipiului Carei a început să fie tot mai circulată. Pentru a nu mai intra în localitate, tot mai mulţi şoferi din zonă urcă pe centură acolo unde aceasta se intersectează cu DJ 108 M, între Carei şi Ghenci, şi ies de pe varianta de ocolire pe DN 19, lângă intrarea în Carei dinspre Satu Mare.

centura (1)

Foarte mulţi şoferi şi-au dat seama că procedând astfel scurtează foarte mult distanţa. Nu mai trebuie să intre în traficul aglomerat din oraş, ocolind Careiul în decurs de câteva minute.
Potrivit Poliţiei, cei care circulă pe centura Careiului încalcă legea, mai ales că au fost montate indicatoare care interzic traficul pe varianta de ocolire. Periodic, echipajele Poliţiei Rutiere Carei controlează ieşirile de pe centură. Săptămânal sunt prinşi câţiva şoferi care nu respectă interdicţia. Aceştia sunt sancţionaţi de poliţişti. Însă, în pofida riscului de a fi amendaţi, şoferii folosesc în continuare această variantă.
Din moment ce firma excutantă nu mai lucrează, ar fi logic ca autorităţile să deschidă circulaţia măcar pe anumite tronsoane ale variantei de ocolire. În acest scop, respectivele porţiuni ar trebui marcate şi semnalizate corespunzător. Însă legislaţia în vigoare interzice acest lucru. Centura Careiului poate fi dată în folosinţă doar când este finalizată integral. Poate la anul…