Direcția de Cultură și Turism a Municipiului Carei continuă proiectul denumit ZILE NAȚIONALE ALE ȚĂRILOR U.E., relansat în 16 februarie anul acesta și având tema Clădiri Reprezentative, care are ca scop cunoașterea și promovarea valorilor culturale ale țărilor membre din Uniunea Europeană, informează Direcţia de Cultură.


Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Republicii Cipru, Direcția de Cultură și Turism a municipiului Carei a expus azi, 30 septembrie 2016, o colecție de zece imagini despre clădiri reprezentative din Cipru.
Ziua Națională a Republicii Cipru este sărbătorită la data de 1 octombrie și reprezintă proclamarea independenței Republicii, care a avut loc la 1 octombrie 1960.
Imaginile sunt expuse pe gardul care înconjoară parcul dendrologic din jurul Castelului Károlyi din Carei și pot fi admirate timp de o săptămână.
Fotografiile au fost puse la dispoziție prin bunăvoința doamnelor Mioara Adamopoulou și Florina Mureșan, repezentante ale Ambasadei Republicii Cipru în România și a domnului ambasador al Republicii Cipru în România, E.S. Dl. Dimitris Hatziargyrou, cărora le aducem mulțumiri pentru sprijin, se arată în comunicatul de presă al Direcţiei de Cultură Carei.