Filmul de scurt metraj Flash, realizat de Marius Georgescu, a fost proiectat în această săptămână la Liceul Teoretic Carei. Pelicula s-a bucurat de prezența și interesul a numeroși elevi, care după ce au urmărit cu atenție filmul, au aplaudat și chiar au pus și întrebări, informează Direcţia de Cultură şi Turism Carei.


Flash a fost filmat în Castelul Karolyi și îi are în rolurile principale pe Sebastian Paul Popa (George), un elev pasionat de fotografie, care vizitează împreună cu colegii săi castelul Wunsiedel, loc în care urmează să treacă prin niște experiențe miraculoase și pe actorul careian Adrian Ștefănuți (ghidul Alexandru Luca). În film apar în roluri secundare și tineri din Carei, pasionați de actorie.
După proiecție, cei prezenți au putut urmări un ”making-of”, un colaj cu imagini filmate din spatele camerei, material care a cuprins și unele scene haioase din timpul filmărilor.
Proiecțiile de la Liceul teoretic Carei au fost realizate cu sprijinul prof. Gabriela Mențiu.
Materialul a fost prezentat în premieră în această vară la Mini FilmFEST, în aceste zile fiind înscris la alte festivaluri.
Vineri, 30 septembrie este ultima zi de proiecție.
Marius Georgescu este absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Trailerul filmului poate fi vizionat pe pagina facebook.com/Flash2016short