Un parc de agrement care va rivaliza cu parcul dendrologic din centrul Careiului urmează să fie amenajat în zona degradată Şomoş. În şedinţa ordinară de azi, 28 septembrie 2016, consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate al investiţiei. Proiectul urmează să fie depus în vederea obţinerii unei finanţări din fonduri europene.

Proiectul „Amenajare parc de agrement Şomoş în municipiul Carei” a fost prezentat de autorul său, arhitectul orădean Iulia Makar. Prin intermediul acestui proiect, se va reda în folosinţă zona degradată Şomoş, acoperită în prezent de bălării şi de gunoaie. În secolul al XVIII-lea, în zona respectivă au fost săpate gropi de argilă, lucru semnalat de vechile hărţi militare austriece.
În centrul viitorului parc Şomoş, care va fi înierbat, vor fi amenajate o serie de alei regulate între zonele de joacă şi zonele de fitnes, totul urmând a fi înconjurat cu o pădurice. Au fost gândite şi o serie de locuri mai retrase, înspre margini, care vor fi dotate cu cele necesare pentru picnicul familiilor. De asemenea, va fi instalat şi un carion de clopote, de fapt un ansamblu de clopote care pot fi programate electronic să cânte diverse melodii. Vor mai fi amenajate o pistă de skateboard, un teren de sport multifuncţional, respectiv un patinoar pe perioada sezonului rece, a arătat arhitectul Iulia Makar.
Intrarea în pacr se va face dinspre strada Slavici, urmând a fi amenajată o parcare în fostul târg de animale, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Viitorul parc Şomoş va avea o suprafaţă de circa 4,6 hectare. Valoarea totală a proiectului de amenajare, care va fi depus în vederea obţinerii unei finanţări din fonduri europene, este de peste două milioane de euro.