Tensiunile dintre foştii pedelişti şi liberali se acutizează în cadrul Organizaţiei Judeţene PNL Satu Mare. Prim-vicepreşedintele PNL Satu Mare, Cosmin Varga, demisionează din funcţie. Motivul nemulţumirii primarului comunei Pişcolt îl constituie lipsa de comunicare cu actuala conducere a filialei judeţene.

cosmin-varga

Primarul comunei Pişcolt, Cosmin Varga, a confirmat pentru portalul Opinie de Carei că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL Satu Mare. “Încă nu mi-am dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte, însă o voi transmite în cursul zilei de luni. Motivul demisiei mele îl constituie lipsa de comunicare cu actuala conducere a PNL Satu Mare”, a declarat Cosmin Varga.
Picătura care a umplut paharul l-a constituit vizita efectuată vineri de copreşedintele PNL ALina Gorgiu în Satu Mare. “Cu ocazia vizitei copreşedintelui Alina Gorghiu, am fost convocat doar la întâlnirea avută cu conducerea filialei judeţene. În calitate de prim-vicepreşedinte al PNL Satu Mare, mi s-ar fi părut normal să fiu alături de copreşedintele Alina Gorghiu pe durata vizitei sale, nu doar la întâlnirea avută cu conducerea judeţeană”, a adăugat primarul Cosmin Varga, refuzând să facă alte comentarii.
Numirea lui Ioan Rus ca preşedinte şi eliminarea mai mult sau mai puţin discretă a foştilor pedelişti din Biroul Permanent Judeţean la sfârşitul lunii iulie a acestui an a stârnit un conflict intern mocnit în cadrul PNL Satu Mare. Foştii pedelişti au ameninţat că vor demisiona în bloc din Biroul Permanent Judeţean, dar nu au făcut niciun pas concret, în speranţa că lucrurile se vor normaliza în cadrul partidului. Nu este exclus ca exemplul prim-vicepreşedintelui Cosmin Varga să fie urmat şi de alţi foşti pedelişti din cadrul Biroului Permanent Judeţean.