Guvernul României a aprobat, în cadrul ședinței de luni, 19.09.2016, Hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1084/2012 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Construcția variantei de ocolire a municipiului Satu Mare”, județul Satu Mare, se arată într-un comunicat de presă semnat de deputatul Ovidiu Silaghi.

centura-sm
Proiectul „Construcția variantei de ocolire a municipiului Satu Mare” este inclus în Strategia de Implementare a Master Planului General de Trasport, la capitolul I Proiecte provenite din scenariul de bază cu sursa de finanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și Buget de Stat, în prima perioadă de programare (2014-2020), se arată în adresa nr. 12085 din data de 31.03.2016 emisă de Cabinetul Secretarului de Stat al Ministerului Transporturilor către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.
Valoarea estimată a proiectului este de 67,73 milioane Euro fără TVA, respectiv 81,28 milioane Euro cu TVA conform standardului de cost utilizat în Master Planul General de Transport, se mai arată în respectivul comunicat de presă.