Senatorul Marian a votat împotriva cererii de urmărire penală a lui Gabriel Oprea

MEDIAFAX a identificat 24 de senatori provenind de la PSD, ALDE, PRU şi foşti UNPR care au votat luni împotriva cererii DNA de urmărire penală a fostului ministru de interne şi vicepremier Gabriel Oprea. Aceştia au introdus bila albă în urna neagră şi invers pentru a respinge ridicarea imunităţii colegului lor de Senat, Gabriel Oprea. Printre senatorii care au votat luni împotriva cererii DNA se numără şi autointitulatul „justiţiar” de Satu Mare, senatorul independent, exclus din PSD, Valer Marian.

valer-marian
Sursa foto: MEDIAFAX

Senatorul Valer Marian a fost trecut pe „lista ruşinii” după ce a fost imortalizat votând împotriva ridicării imunităţii fostului vicepremier Gabriel Oprea pentru a fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. O dovadă clară că nu numai corba la corb nu-şi scoate ochiul, ci că nici senator la senator. Votul senatorului sătmărean este greu de înţeles în condiţiile în care, de-a lungul timpului, acesta a depus cel puţin un denunţ penal împortiva fostului vicepremier Gabriel Oprea şi a formulat mai multe interpelări extrem de acuzatoare la adresa sa.
De altfel, senatorul de Satu Mare are şi el probleme cu legea. În luna aprilie a acestui an, Valer Marian a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea pentru complicitate la șantaj în formă agravată, alături de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, acuzat de săvârşirea a trei infracțiuni de șantaj în formă agravată, respectiv de administratorul societății Tehnic Asist SRL Botoşani, Mirel Vlas, acuzat la rândul său de complicitate la șantaj în formă agravată.


Lasă un răspuns