Festivalul Pălincii se va desfășura în data de 24 septembrie 2016 în municipiul Satu Mare, Piața 25 Octombrie. La festival vor participa aproximativ 20 de producători membri ai Asociației producătorilor de pălincă ”Țara Oașului”, respectiv ai Asociației producătorilor de pălincă ”Codreanca”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Satu Mare.

festival-palinca

Festivalul este precedat de către Concursul Județean de Pălincă, ediția a XI-a cu participarea unui juriu prezidat de prof. Popa Dorin. Probele de pălincă, în vederea concursului, se depun la demisolul Consiliului Județean Satu Mare până la data de 20 septembrie, ora 16,00. Detalii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0721.656.114 – Ștefan Fodor, director Camera Agricolă Satu Mare.

Decernarea premiilor concursului va avea loc într-un cadru festiv, pe scena amplasată în Piața 25 Octombrie, în data de 24 septembrie începând cu orele 15,00, după deschiderea oficială a evenimentului.

Atmosfera va fi susținută de îndrăgiți artiști locali de muzică populară și artiști de talie națională, se mai arată în comunicatul de presă transmis portalului Opinie de Carei.