Hip hopp-erul careian Leo, pe numele său real Sebastian Andrei Olar, elev al Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, a plecat în timpul vacanței de vară la muncă în Cehia, alături de câțiva prieteni, în speranța că își va câștiga niște bani și își va putea amenaja un studio frumos, respectiv își va putea ajuta mama să renoveze casa. De asemenea, intenționa ca în Cehia să filmeze și un videoclip pentru ultima sa piesă, intitulată ”Promisiuni deșearte”. În schimb, a ajuns să lucreze ca un sclav într-o brutărie timp de trei luni, fără să primească niciun ban de la patronii care îi reținuseră actul de identitate.

leo1

Tânărul Sebastian Olar, elev al Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, a plecat în vacanța de vară în Cehia alături de trei prieteni de-ai săi, sperând să câștige niște bani pentru a-și împlini visul de a avea propriul său studio. ”Am avut doi prieteni care au mai lucrat trei luni fără probleme la brutăria din localitatea cehă Brandis Nadlaben. Aceștia au venit acasă, în Carei, în vacanță timp de două săptămâni. Împreună cu un amic, am mers în Cehia la muncă împreună cu cei doi careieni”, a declarat Sebastian Olar.

Imediat ce au ajuns la brutăria din Cehia, patronii le-au luat tinerilor careieni actele de identitate. ”Actele de identitate le-am dat noi. Patronii le-au cerut pe motiv că trebuie să ne facă ceva hârtii. Ni le-au dat înapoi, dar la scurt timp le-au cerut din nou și au rămas la ei. Am fost obligați să lucrăm întrucât nu aveam unde să mergem fără act de identitate”, povestește Sebastian Olar, alias Leo.

”Într-o zi lucram în jur de 10-12 ore. Pe oră trebuia să luăm 70 de coroane. La cazare, dacă nu erai în cuplu, stăteau câte 4-5 persoane într-o cameră. Aveam o zi liberă pe săptămână în schimbul de dimineață. În schimbul de seară aveam 2-3 zile libere, dar lucram mai mult, 12-13 ore, plus că nu ne dădeau zilele libere cum trebuia”, a adăugat hip hopp-erul careian Leo.

În cele din urmă, a reușit cu greu să scape de la patronii care îl tratau ca un sclav. ”După trei luni în care am muncit pe rupte, am cerut patronilor să ne dea actele și banii datorați. Nu au vrut să ne dea înapoi buletinele, ce să mai vorbim de bani, așa că am chemat Poliția. Doar așa am primit înapoi buletinele. După care am fugit de acolo. Dar înainte mi-am cerut bani, am dus o hârtie cu orele lucrate pe care am arătat-o polițiștilor. Până a urcat și o fată după hârtiile sale, polițiștii au dispărut. Și nu au mai răspuns la telefon. Neavând ce să fac, cu puținii bani care îi aveam în buzunar, completați cu un împrumut de la o fată cu care am lucrat împreună la acea brutărie, am reușit să găsesc un autobuz care m-a adus acasă”, a adăugat tânărul careian.

Patronii brutăriei ar fi trebuit să-i dea careianului Sebastian Andrei Olar în jur de 2.000 de euro pentru cele trei luni lucrate. Însă l-au țepuit și nu i-au dat nimic, după ce și-au bătut joc de el, tratându-l ca un sclav. ”Cu banii respectivi visam să-mi amenajez un studio frumos și să fac niște renovări la casă, ajutând-o în acest fel pe mama”, a adăugat Sebastian Olar.

Deși a fost înșelat și lăsat fără bani, hip hopp-erul careian Leo nu a uitat de fanii săi, cărora le/a promis că în această vară va lansa videoclipul ultimei sale melodii. ”Melodia „Promisiuni false” o să apară cât de curând, dar fără videoclip, pentru că filmările care au fost făcute în Cehia au dispărut și nu le mai am salvate nicăieri”, a adăugat Sebastian Olar, alias Leo.