În cursul zilei de ieri, 15 septembrie 2016, în jurul orei 15:27, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a fost informat, prin numărul de urgenţă unic 112, despre faptul că în localitatea Oar, un bărbat, în varstă de aproximativ 56 de ani, a rămas blocat până la nivelul bazinului într-un şanţ adânc de aproximativ patru metri, după ce pământul s-a surpat peste el, în timp ce executa săpături la o canalizare, informează ISU Satu Mare.


Aflandu-se in incapacitatea de a se autoevacua, colegii bărbatului au solicitat intervenţia pompierilor militari.
Un echipaj de descarcerare, şi două echipaje SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare s-au deplasat de urgenţă la locul indicat.
La faţa locului s-a deplasat şi (î) inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, domnul Colonel Dima Nicolae, care a preluat conducerea intervenţiei.
Misiunea de extragere a victimei de sub dărâmături a fost deosebit de dificilă deoarece exista riscul ca pereţii şanţului, deşi consolidaţi temporar de pompieri, să se surpe, punând în pericol şi viaţa salvatorilor.
Plutonierul major Moş Olimpiu, pentru care a fi salvator este un mod de viaţă şi nu doar o meserie, după mai mult de trei ore de săpături în jurul victimei, asigurarea pereţilor şi administrare de oxigen prin mască, a reuşit, ajutat desigur de către echipajele de interventie, să iasă la suprafaţă cu victima.
După o evaluare medicală s-a ajuns la concluzia că bărbatul prezenta multiple contuzii în urma strivirii, iar după acordarea primului ajutor medical a fost transportat în cel mai scurt timp la Unitatea Primiri Urgenţe din Satu Mare.