Primăria Municipiului Carei pregătește licitația pentru Marea Asfaltare, se arată într-un articol postat pe pagina de Facebook a administrației locale. Lucrările vor fi împărțite pe patru loturi ca o măsură de precauție împotriva eventualelor contestații. Cel târziu până în data de 23 septembrie 2016, documentația urmează să fie transmisă Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), se mai arată în articol.

primarie

”Sperăm ca până în data de 30 septembrie licitația să fie anunțată pe SEAP. Termenul de depunere este de 30 de zile de la data publicării. Estimăm ca, în funcție de numărul de oferte și calitatea lor, să reușim evaluarea ofertelor și finalizarea procedurii până în data de 30 noiembrie”, a declarat city-managerul Beko Tamas. După adjudecare, Primăria Carei trebuie să aștepte eventualele contestații din partea celorlalte firme participante la licitație. ”Am dori ca până la sfârșitul anului curent să avem contractul de execuție semnat. Sursa de finanțare e asigurată din creditul bancar de 21,335 milioane lei, astfel că executantul ar putea începe deja lucrările în aprilie sau martie 2017 dacă condițiile meteo o vor permite”, a adăugat city-managerul Beko Tamas.

În cadrul Marii Asfaltări, vor fi asfaltaţi 31,889 km de străzi şi 173.000 mp de trotuare din Carei și din satul aparținător Ianculești.

În cadrul Marii Asfaltări, vor fi asfaltaţi 31,889 km de străzi şi 173.000 mp de trotuare din Carei și din satul aparținător Ianculești. ”Sunt convins că în urma licitației va fi o economie, adică ne vor mai rămâne bani din credit, pe care îi vom folosi pentru a a asfalta și alte străzi față de cele prevăzute în lista inițială”, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

Potrivit proiectului Marii Asfaltări, intitulat oficial „Modernizare infrastructură urbană prin asfaltări de carosabil şi trotuare”, vor fi asfaltate următoarele străzi cu stare covorului asfaltic rea sau mediocră: A. Mureşan, Albinelor, Bariţiu, D. Gherea, George Coşbuc, Ghioceilor, Jozsef A., Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Mărăşeşti, Mica, Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga, Oborului, Peleş, Petru Maior, Rakoczi Ferenc, Sindicatelor, Şoimului, Stadionului, Tiremului, Tudor Vladimirescu, Uzinei, Vasile Alexandri, Ştefan Vonhaz. Lungimea totală a acestor străzi este de 11,142 kilometri.

Vor fi asfaltate următoarele străzi cu stare covorului asfaltic foarte rea: Ecoului, Gheorghe Doja, Gheorghe Lazăr, Kaffka Margit, Kolcsey Ferenc şi Progresului. Lungimea totală a acestor străzi este de 2,292 kilometri.

Vor mai fi asfaltate şi 29 de străzi în prezent pietruite: Bălţilor, Porumbeilor, Eotvos Lorand, Haşdeu, Petru Rareş, Moricz Zsigmond, M. Kogălniceanu, T. Cipariu, Miron Costin, Pomilor, Budai N. Antal, Zorilor 2, Brâncoveanu, Florilor, Ştefan cel Mare, Esenin, Agârbiceanu, Aurel Vlaicu, Simion Bărnuţiu, Alexandrescu, Radu Şerban, Ion Ghica, Klein, Petre Ispirescu, Zamfirescu, Dimitrie Cantemir, Plugarilor, Rândunelelor şi Grigore Ureche. Lungimea totală a acestor 29 de străzi este de 11,722 km.

Vor fi asfaltate şi şase străzi de pământ: Jokai Mor, Mărăşeşti, Marinescu, Mărului, Muncitorilor şi Zorilor 1. Lungimea totală a acestor şase de străzi este de 2,623 km.

Tot în cadrul Marii asfaltări, vor fi reabilitate o porţiune de 748 m lungime din Bulevardul 25 Octombrie şi o porţiune de 600 m din Bulevardul Mihai Viteazu. Mai precis, este vorba de DN 19, pe porţiunile cuprinse de la intersecţia cu strada Agoşton până la calea ferată, înspre Satu Mare, respectiv de la intersecţia cu strada Mioriţei până la staţia PECO, înspre Oradea. De asemenea, în satul aparţinător Ianculeşti vor fi asfaltate strada Principală şi alte şase străzi din interiorul localităţii.

Lungimea totală a celor 77 de străzi este de 31,889 km. În cadrul aceluiaşi proiect, vor fi asfaltaţi 173.210 mp de trotuare.