Doi câini daţi spre adopţie de către Asociaţia Puffi Carei au avut parte de o soartă crudă. Deşi avea o curte foarte mare, noul stăpân i-a legat în lanţuri de un metru lungime. Deşi le-a cumpărat mâncare de calitate, a uitat să-i hrănească sau le-a dat porţii prea mici. A uitat şi să le dea apă, deşi era foarte cald afară. Timp de opt luni au îndurat cei doi câini acest calvar, ajungând piele şi os. Noroc că au fost găsiţi de membrii asociaţiei în urma unei verificări de rutină şi scoşi din acel adevărat infern.

Asociaţia Puffi Carei a dat spre adopţie în luna ianuarie a acestui an doi câini: un labrador şi un şoricar. Careianul care a adoptat cele două patrupede avea o curte mare, era inginer şi era cunoscut de către conducerea asociaţiei. Toată lumea era convinsă că cei doi câini vor trăi în condiţii decente, bucurându-se de grija şi protecţia noului stăpân.
Dar nu a fost să fie. În urma unei vizite inopinate efectuate la sfârşitul lunii august, membrii Asociaţiei Puffi au găsit cei doi câini piele şi os, legaţi în lanţuri mult prea scurte, lăsaţi fără mâncare şi apă pe o căldură dogoritoare. „Am fost în zona în care locuia careianul care a adoptat cei doi câini. Aşa că am decis să mergem să-i vedem cum sunt. Am fost şocaţi când i-am văzut cum arată. I-am găsit piele şi os. Şorecarul era legat cu un lanţ de 80 cm, iar labradorul cu unul de un metru. Nu aveau în castroane nici mâncare şi nici apă, deşi afară era o căldură greu de suportat”, a declarat preşedintele Asociaţiei Puffi, Maria Ardelean.
Stăpânul s-a apărat, spunând că le-a cumpărat mâncare de calitate, pe care le-o dădea de două ori pe zi. „Careianul care i-a adoptat a spus că le dă mâncare de două ori pe zi. Poate că aşa făcea, însă porţiile erau mult prea mici pentru nevoile celor doi câini. Culmea e că ne-a şi arătat mâncarea, care era dintre cele mai scumpe şi mai bune din punct de vedere calitativ. Păcat că asta nu a ajutat cu nimic şoricarul şi labradorul, care erau piele şi os”, a adăugat Maria Ardelean.
„Bietele animăluţe ne-au recunoscut, s-au bucurat nespus de prezenţa noastră, am simţit cum ne imploră să le luăm din infernul pe care-l trăiesc. Bineînţeles, acesta a fost motivul, să le salvăm, să recuperăm aceste suflete. În scurt timp vom pune pe picioare şoricarul şi labradorul, le vom da multă iubire şi respectul pe care-l merita oricare animăluţ. Suntem siguri că, la cât de frumoşi sunt aceşti căţei, va veni un adevarăt iubitor, care le va oferi un cămin aşa cum îl merită”, a declarat preşedintele Maria Ardelean.
Pentru a evita astfel de situaţii, Asociaţia Puffi le cere careienilor să se gândească foarte bine în cazul în care vor să adopte sau chiar să-şi cumpere un câine. „Câinii nu sunt nişte simple jucării. Cei care vor să adopte sau să cumpere câini trebuie să se gândească foarte bine înainte de a face acest lucru. Noii stăpâni trebuie să-i îngrijească, să socializeze cu ei, să le ofere multă iubire, astfel încât câinii să simtă că au devenit membri ai familiei. Dacă simt că nu pot face acest lucru, îi sfătuim să nu adopte niciun câine. Pur şi simplu, nu are rost să-i chinuiască degeaba”, a declarat preşedintele Asociaţiei Puffi, Maria Ardelean. „Din păcate, nu avem cum să urmărim soarta tuturor celor peste 800 de câini pe care i-am dat în adopţie. Mai facem verificări prin sondaj, dar nu putem să-i verificăm pe toţi. Acesta a fost primul caz de înfometare şi chinuire a câinilor adoptaţi cu care ne-am confruntat. Am mai avut cazuri când ni s-au adus câinii înapoi pe motiv că noii stăpâni s-au plictisit de ei, însă niciunul nua arătat în halul acesta”, a mai spus preşedintele Asociaţiei Puffi, Maria Ardelean.