O femeie de 71 ani, din comuna Moftin, a reclamat la Poliţie în ziua de 26 august 2016, faptul că a fost victima unei înşelăciuni produse în locuința ei. Acesta a relatat poliţiştilor că o femeie necunoscută care i-a intrat în locuință, s-a oferit să-i ghicească viitorul și s-o dezlege de blesteme. Ca mod de operare, în astfel de situaţii, escrocii solicită sume de bani sau bijuterii, după care dispar cu bunurile. În acest caz, victima a fost determinată să dea de bună voie 900 lei, constatând ulterior că de fapt a fost înșelată.

vrajitoare

Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de înşelăciuni, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare recomandăm respectarea următoarelor sfaturi:
– Spuneţi nu oricăror practici de ghicire a viitorului şi nu puneţi de bunăvoie la dispoziţia unor persoane necunoscute bunurile de valoare ale dumneavoastră! Nu s-au întâlnit minuni făcute de escroci!
– Nu permiteţi accesul, sub diferite pretexte, a unor persoane necunoscute în imobilul dumneavoastră!
– Verificați cu atenţie identitatea persoanelor care vă propun sau vă solicită diferite servicii, întrucât de cele mai multe ori aşa-zişii binevoitori ascund intenţii infracţionale.
Dacă aţi fost victima infracţiunii de înşelăciune, apelaţi numărul de urgenţă 112, imediat după constatarea situaţiei în care vă aflaţi şi furnizaţi poliţiştilor toate datele care ar putea conduce la identificarea autorilor şi recuperarea pagubei suferite, mai recomandă IPJ Satu Mare.