La sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri din judeţul Satu Mare au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi în scopul determinării conducătorilor auto să respecte regulile de circulație. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 45.000 de lei, dintre care 45 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şi au fost reţinute 4 permise de conducere.

actiune-politie

Pe tot parcursul perioadei menționate poliţiştii rutieri sătmăreni au efectuat controale în trafic menite să prevină producerea de accidente rutiere şi să combată cauzele generatoare ale acestora. Poliţiştii au urmărit în special depistarea şi sancţionarea șoferilor care nu respectă regimul legal de viteză pe drumurile publice.
În cadrul acţiunilor desfăşurate pe principalele artere de circulaţie din județ, pentru toate abaterile constatate, au fost aplicate 285 sancţiuni contravenţionale, din care 45 strict pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 45.580 lei.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.
Cu aceeași ocazie a fost depistată în trafic o persoană de 23 ani care conducea un autovehicul fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal.