Knecht Patrik, sportiv legitimat al clubului de karate Sakura Carei, a fost selectat printre câştigătorii Programului MOL de promovare a talentelor – ediţia 2016, la categoria sport. La începutul lunii martie a acestui an, Knecht Patrik a obţinut titlul de Campion Național la kumite (lupta reală), la categoria 10-11 ani, +50kg.

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a ediţiei a 11-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările au fost evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport a fost Violeta BECLEA-SZÉKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport