O atenție deosebită la sfârșit de săptămână a fost acordată traficului rutier, polițiștii rutieri acționând în puncte fixe de control instituite pe tronsoanele adiacente zonelor de manifestări, cât și în patrulări pe sectoare de drum prestabilite, pentru ca cetățenii să se deplaseze spre zonele de interes și să se întoarcă acasă în condiții cât mai sigure. În acest context, pentru abateri de la normele rutiere, au fost aplicate în această perioadă 424 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 50.000 lei, și au fost ridicate, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise de conducere, informează IPJ Satu Mare.

actiune-politie

În data de 14.08.2016, la ora 23:50, a fost identificat în trafic un bărbat de 37 de ani, din Satu Mare, pe DN19, pe raza localității Ardud, conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul etilotest a indicat pentru acesta o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto, de 30 de ani din Satu Mare a fost identificat în data de 15.08.2016, la ora 01.40, conducând un autoturism pe b-dul Lucian Blaga în aceleași circumstanțe. Aparatul etilotest a indicat în acest caz o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în cursul zilei de ieri a fost identificată în trafic pe raza comunei Beltiug, o conducătoare auto de 37 de ani din localitate, pentru care aparatul etilotest a relevat o valoare a concentrației alcoolice de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 15.08.2016, în jurul orei 20.50, polițiștii Secţiei Rurale Negreşti Oaş, au identificat în trafic pe strada Petofi Şandor din localitatea Vama, un bărbat de 52 ani, din localitate , în timp ce conducea un moped, deși nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului.