Când presa de familie se trezeşte vorbind doar ca să nu tacă

Consacrata jurnalistă Daniela Ciută se plânge pe blogul său că „UAT Carei comunică doar prin presa de cumetrie”. Mai precis, se referă la faptul că primarul Eugen Kovacs a acordat portalului Opinie de Carei o declaraţie referitoare la propunerea sa de reorganizare a învăţământului careian. Dacă ar fi dat dovadă de mai puţină înverşunare şi ar fi avut mai multă răbdare, consacrata jurnalistă Daniela Ciută ar fi putut constata că aceeaşi propunere a fost prezentată anterior cotidianului Friss Ujsag. Însă a preferat din nou să se facă de râs, prezentând o informaţie falsă.

opinie

Propunerea privind reorganizarea învăţământului careian a apărut încă de vineri, 12 august 2016, pe site-ul cotidianului judeţean de limbă maghiară Friss Ujsag. Pe portalul Opinie de Carei, la care face referire consacrata jurnalistă Daniela Ciută folosind termenul „presa de cumetrie” a fost postat articolul intitulat „Propunere de reorganizare a învăţământului careian” abia sâmbătă, 13 august 2016, la amiază. Probabil că, în opinia consacratei jurnaliste Daniela Ciută, cea care se încăpăţânează să pună virgula între subiect şi predicat, până şi cotidianul judeţean Friss Ujsag a ajuns să facă parte din „presa de cumetrie”.
De altfel, în calitate de jurnalist consacrat, Daniela Ciută ar trebui să ştie că oricare alt jurnalist se poate adresa în mod direct primarului Eugen Kovacs pentru a obţine informaţii care îl interesează. Nu toţi jurnaliştii aşteaptă să le pice para mălăiaţă de pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, criticând apoi materialele postate. Chiar şi consacrata jurnalistă Daniela Ciută i se poate adresa în mod direct primarului Eugen Kovacs. Probabil că ar vrea să o facă, dar totuşi îi este jenă după ce ani la rând l-a atacat în cele mai ordinar mod posibil, legându-se până şi de familia acestuia.
În plus, consacrata jurnalistă Daniela Ciută se consideră foarte inspirată folosind termenul de „presă de cumetrie”. Probabil că s-a inspirat din propriul său exemplu, din ceea ce se poate numi „presa de familie”. Careienii îşi mai amintesc cum şi-a ridicat în slăvi soţiorul de-a lungul timpului, mai ales în campania electorală, când Ilie Ciută a candidat degeaba pentru funcţia de primar al Careiului. Să nici nu mai pomenim de atacurile la adresa contracandidaţilor soţiorului său drag. Daniela Ciută n-a răspuns nici acum dacă, în calitate de jurnalist independent şi echidistant, nu i se pare penibil să-şi laude soţul, politician şi candidat la funcţia de primar. Cu alte cuvinte, presa laudă politicul cu care are aceeaşi adresă de domiciliu şi împarte aceeaşi bucătărie, acelaşi living, acelaşi dormitor şi chiar aceeaşi toaletă. În ochii familiei Ciută acest lucru este etic şi perfect normal. Însă numai în ochii lor. De altfel, e mai uşor să vezi paiul din ochii altuia şi să nu vezi bârna din ochiul tău.

Szasz Lorand


Lasă un răspuns