Din cauza scăderii continue a numărului de copii, primarul Eugen Kovacs propune o reorganizare a sistemului de învăţământ din municipiul Carei. În loc de zece grădiniţe, trei şcoli gimnaziale şi patru licee, primarul Kovacs propune funcţionarea a doar patru mari unităţi şcolare, grupate în jurul şcolilor gimnaziale şi a liceelor.

kovacs3
„În urma discuţiilor cu Inspectoratul Şcolar, aş vrea să lansez o idee privind reorganizarea şcolilor din Carei. Sper să fie de acord şi Consiliul Local. Este vorba de o reorganizare pe verticală, în patru unităţi şcolare, de care să aparţină o şcoală gimnazială, un grup şcolar sau un liceu şi trei grădiniţe. Ideea este să grupăm Liceul Teoretic şi Şcoala Gimnazială nr.3 şi trei sau patru grădiniţe, Grupul Şcolar Iuliu Maniu cu Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu şi trei grădiniţe, respectiv Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu cu Şcoala Gimnazială nr.1 şi alte trei grădiniţe”, a declarat primarul Eugen Kovacs. A patra unitate va fi Liceul Josephus Calasantius.
„Trebuie să recunoaştem că în ultimii 25 de ani numărul copiilor a scăzut cu peste 50%, iar din această cauză, în timp, nu avem cum să menţinem atâtea şcoli în Carei. În primul rând, nu este posibil din punct de vedere profesional. Să nu se sperie cadrele didactice, căci vor fi mai puţini doar directorii”, a adăugat primarul Eugen Kovacs. În cazul în care Consiliul Local va fi de acord, această reorganizare ar urma să fie aplicată în anul şcolar 2017- 2018.
În prezent, în Carei învăţământul este organizat după următorul sistem: cele zece grădiniţe funcţionează prin intermediul a trei centre bugetare, cu trei directori. De asemenea, există trei şcoli gimnaziale şi patru licee: Liceul Teoretic, Grupul Şcolar Iuliu Maniu, Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu şi Liceul Romano- Catolic Josephus Calasantius.