Ca urmare a demersurilor întreprinse de către conducerea Instituţiei Prefectului-Judeţul Satu Mare, aprobate de autorităţile de la nivel naţional, în acest sfârşit de săptămână, angajaţii Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Satu Mare vor deservi populaţia conform unui program special, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Satu Mare.

pasaport

Astfel, persoanele care solicită eliberarea documentelor de călătorie se vor putea prezenta la sediul instituţiei de pe strada Petofi Sandor nr. 32 din municipiul Satu Mare şi sâmbătă, respectiv duminică, între orele 08,00 şi 14,00. Conform aprobărilor în vigoare, pe lângă programul normal de lucru, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Satu Mare se va lucra cu publicul şi în zilele de 13-14 august, dar şi de Sărbătoarea “Adormirea Maicii Domnului”, în 15 august. După caz, acest program special se va aplica şi în următoarele weekenduri.

Reamintim cuntumul taxelor care trebuie achitate pentru eliberarea actelor de călătorie, astfel:
Taxa pentru eliberarea paşaportului simplu electronic cu valabilitatea de 3 ani – 258 RON;
Taxa pentru eliberarea paşaportului simplu electronic cu valabilitatea de 5 ani-283 RON;
• Taxa pentru eliberarea paşaportului simplu temporar-219 RON;
Taxa pentru eliberarea adeverinţei privind dreptul la libera circulaţie în străinătate – 22 RON;

Plata se poate face:
on-line in sistem internet-banking ( de la orice bancă unde persoana are cont bancar, prin virament către conturile unice aferente celor două servicii publice comunitare);
numerar la: casieriile Trezoreriei Municipiului Satu Mare, Piaţa Romană nr.3-5
• casieria Instituţiei Prefectului Jud. Satu Mare, Piaţa 25 Octombrie, nr.1, jud. Satu Mare;
• mandat poştal;
Cont eliberare paşaport : RO16TREZ546502602X011501
De menţionat că la casieriile CEC Bank nu se mai efectuează plăţi în acest sens.
Informaţii suplimentare despre actele necesare pentru eliberarea paşaportului se găsesc pe pagina de internet a instituţiei Prefectului-Judeţul Satu Mare, la http://www.prefecturasatumare.ro, secţiunea Paşapoarte.