Tânărul de 27 de ani, din Satu Mare, care a fost reținut de către polițiști 24 de ore pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, a fost prezentat în cursul zilei de ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, care a dispus față de acesta măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile, informează IPJ Satu Mare.

girofar

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.
În data de 07.08.2016, în jurul orei 19.35, polițiștii rutieri au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Careiului din Satu Mare.
La fața locului s-a stabilit că un conducător auto nu a acordat prioritate de trecere pietonilor, accidentând astfel un minor, în vârstă de 7 ani, din Satu Mare, care se afla angajat în traversarea străzii împreună cu mama sa, prin loc semnalizat şi presemnalizat prin indicatoare rutiere.
După producerea evenimentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
Efectuând activități specifice impuse în astfel de situații, polițiștii au reușit identificarea conducătorului auto în persoana unui tânăr, de 27 de ani, din Satu Mare, despre care s-a constatat, în urma verificărilor efectuate, că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Rezultatul testării cu cu aparatul etilotest a fost negativ, dar i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.