Polițiștii rutieri au identificat și reținut pentru 24 de ore un tânăr conducător auto care, după ce a provocat un eveniment rutier, a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare.

accident-trecere

În data de 07.08.2016, în jurul orei 19.35, polițiștii rutieri au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Careiului din Satu Mare.

La fața locului s-a stabilit că un conducător auto nu a acordat prioritate de trecere pietonilor, accidentând astfel un minor, în vârstă de 7 ani, din Satu Mare, care se afla angajat în traversarea străzii împreună cu mama sa, prin loc semnalizat şi presemnalizat prin indicatoare rutiere.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Efectuând activități specifice impuse în astfel de situații, polițiștii au reușit identificarea conducătorului auto în persoana unui tânăr, de 27 de ani, din Satu Mare, despre care s-a constatat, în urma verificărilor efectuate, că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Rezultatul testării cu cu aparatul etilotest a fost negativ, dar i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

Cercetările continuă cu tânărul în stare de reținere, în dosarul penal în care acesta este cercetat pentru săvârșirea a trei infracțiuni, respectiv vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de luare a unor măsuri preventive.