În cursul zilei de ieri, 3 august 2016, în jurul orei 13:50, polițiștii rutieri negreșteni, aflați în supravegherea traficului pe DJ 109 L, au identificat un autoturism înmatriculat în Franța, care a fost înregistrat de aparatul radar depășind viteza legală în localitatea Boinești. Conducătorul auto nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, fiind identificat și prins ulterior în comuna Călineşti Oaş, informează IPJ Satu Mare.

actiune-politie
La volan a fost identificat I.P., de 29 ani, din comuna Bixad, iar în urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, dar și faptul că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, întrucât aparatul etilotest a indicat, în urma testului efectuat, o valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aer expirat.
Extinzând cercetările polițiștii au mai stabilit că autoturismul în cauză a fost încredințat, pentru a fi condus de către soția celui în cauză, care de altfel este și proprietara vehiculului, deși cunoștea faptul că soțul ei nu posedă permis de conducere.
În acest context, a fost întocmit un dosar penal în care ambii soți sunt cercetați, unul pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului iar celălalt pentru încredinţarea cu ştiinţă a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care ştia că nu deţine permis de conducere.