Consiliul Local premiază performanţa tineretului careian

În şedinţa ordinară de azi, 13 iulie 2016, consilierii locali careieni au aprobat acordarea unui premiu în sumă de 1.500 lei tânărului Manuel Chivari pentru rezultatele obţinute în cadrul concursului Românii au talent – ediţia 2015- 2016. Primarul Eugen Kovacs a anunţat că Liceul Teoretic Carei va solicita acordarea unui premiu asemănător pentru absolventa Andrada Oana Spanci, care a obţinut cea mai mare medie la Bacalaureat din întregul judeţ Satu Mare. După cum a mai prezentat portalul Opinie de Carei, Andrada Oana Spanci a obţinut media de 9,98, dar a depus azi o contestaţie dorind să obţină media 10.

În deschiderea şedinţei, consilierul Hago Attila Nandor a depus jurământul. Ordinea de zi a fost completată cu două noi proiecte de hotărâre, unul privind alegerea noului delegat sătesc din Ianculeşti, iar celălalt privind solicitarea aprobării amenajării unei terase pe domeniul public. Proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 18.000 de lei pentru Ziua Iancului a fost respins.
Cele mai intense discuţii s-au purtat la proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Local. Comisia Socială şi Juridică a propus ca secretarul să distribuie proiectele de hotărâre comisiilor de specialitate, în funcţiile de atribuţiile lor. Astfel, de acum înainte fiecare comisie va dezbate doar proiectele de hotărâre care vizează strict atribuţiile lor. Consilierii PNL şi ALDE au cerut ca votul lor să fie consemnat nominal. Consilierul Ilie Ciută a cerut ca numărul de semnături necesare unui proiect de hotărâre iniţiat de un cetăţean să fie scăzut de la 5% din numărul de alegători la numai 0,5%. Secretarul Primăriei Carei, Anca Demian, a arătat că Legea administraţiei publice locale nu permite acest lucru. Consilierul Eva Mărginean a propus ca un consilier să poată lua cuvântul cel mult de două ori câte două minute la un proiect de hotărâre. Deşi Ilie Ciută a susţinut că e ilegal, secretarul Anca Demian a arătat că luările de cuvânt pot fi limitate prin regulament. Toate propunerile exprimate au fost aprobate şi incluse în noul regulament de organizare şi funcţionare, cu excepţia celei privind scăderea numărului de semnături la 0,5%, formulată de Ciută.
Tot în şedinţa de azi, consilierii au aprobat rectificarea bugetului local, organizarea celei de-a XI-a ediţii a Festivalului AugustFest, cu un buget de 135.000 lei, respectiv organizarea celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Medieval Villa Karul, cu un buget de 39.000 lei. Au mai fost aprobate programul anual al finanţărilor nerambursabile de la bugetul local pentru activităţi nonprofit de interes general, listele solicitanţilor îndreptăţiţi să primească o locuinţă socială. De asemenea, au fost aleşi noi membri în Comitetul Director al Clubului Sportiv Municipal Victoria Carei şi cel al Fundaţiei Centrul de Promovare a Turismului Cultural Grof Karolyi Sandor, precum şi ai unor comisii.


Lasă un răspuns