Careienii vor avea parte de proiecţii de filme de calitate în perioada 18-21 iulie 2016. La Carei va sosi din nou Caravana TIFF. La fel ca şi anul trecut, vor fi prezentate publicului trei dintre filmele premiate în cadrul Festivalului TIFF 2016. Proiecţiile vor avea loc în parcul dendrologic, în zona manejului.

tiff carei

Titlurile celor trei filme nu au fost încă comunicate, ne-a declarat Bogdan Georgescu, directorul Direcţiei de Cultură şi Turism Carei. Spectatorii sunt aşteptaţi la fel ca şi anul trecut cu pături şi scăunele pentru a viziona filmele ce vor fi prezentate în cele trei seri consecutive.
Caravana TIFF va fi precedată de proiecţia filmelor prezentate în cadrul Galei CineMedia, gala absolvenților Departamentului Cinematografie şi Media din cadrul Facultății de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai. Vor fi prezentate scurtmetraje de diverse genuri, în limbile română şi maghiară.
Astfel, careienii vor avea ocazia să urmărească şi scurtmetrajul Flash, realizat pentru licenţă de către careianul Marius Georgescu. Un film de aventură, comedie și mister, ce spune povestea unui elev de liceu, care vizitează un castel împreună cu colegii săi de clasă și ajunge să aibă niște experiențe miraculoase. Scurtmetrajul a fost filmat în incinta castelului Karolyi.