Biblioteca Municipală Carei şi Direcţia de Cultură Carei, cu sprijinul Centrului de promovare a turismului cultural „Gróf Károlyi” au organizat vineri, 24 iunie 2016, o manifestare artistică de comemorare a poetului, profesorului, traducătorului şi publicistului Corneliu Balla, la împlinirea a zece ani de la moartea acestuia.

Evenimentele au început la ora 10.00 cu depunerea unei coroane de flori la placa comemorativă de pe blocul în care a locuit, în cartierul Republicii în prezența reprezentanţilor bibliotecii municipale şi ai Centrului de promovare a turismului cultural „Gróf Károlyi”.
De la ora 17.00 manifestările culturale au continuat cu întâlnirea comună a Cenaclului literar al Bibliotecii Municipale Carei şi a Cenaclului literar „Afirmarea” din Satu Mare condus de Ioan Aniţaş.
Adrian Ştefănuţi a rostit un scurt cuvânt de deschidere din partea organizatorilor.
Invitaţii speciali ai evenimentului au fost scriitorul şi editorul Aurel Pop, scriitorul Ioan Nistor, poetul Ioan Aniţaş şi dr. Viorel Câmpean. De asemenea, elevii câştigători ai locului I la Concursul de creaţie literară „Bala-Fényi”, Farkas Ana-Maria, Cociorva Patricia, Gozner Alexandra şi Berciu Emilia şi-au citit lucrările premiate.
În cadrul manifestării literare desfăşurate în aer liber, în faţa intrării principale din Castel, cei prezenţi au citit şi recitat din poeziile lui Corneliu Balla, au depănat amintiri despre, dar şi pe care le-au avut împreună cu scriitorul.
Au mai luat cuvântul sau au recitat următorii: Cornel Burcea, Gheorghe Cormoş, Livia Marcan, prof. Koka Carol din partea cenaclului „Afirmarea”, respectiv Clara Ambruszter, Adrian Francisc Munteanu, Adrian Ştefănuţi şi Nicoleta Latiş din partea Cenaclului literar al Bibliotecii Municipale Carei.
Georgeta Govor a interpretat două melodii folk şi Angela Munteanu a interpretat o doină şi a pregătit o surpriză, o mini-expoziţie de ii, 24 iunie fiind şi Ziua Internaţională a Iei.
La eveniment au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Bibliotecii Municipale Carei, ai Centrului de promovare a turismului cultural „Gróf Károlyi” şi public pasionat de poezie.