Reprezentantul asociaţiei europene de protecţie a câinilor fără stăpân din România Yes we care/Wir tun was, Thomas Baumler, s-a aflat zilele trecute în Carei pentru a-şi face o imagine despre activitatea Asociaţiei Puffi. Militantul pentru protecţia maidanezilor din România s-a declarat foarte încântat de cele constatate, afirmând că vrea să dea exemplul Careiului în toată Românie în privinţa colaborării eficiente dintre administraţia locală şi un ONG de protecţie a animalelor.

Thomas Baumler a vrut să vină şi anul trecut în Carei, însă nu a putut din caza protestelor organizate la nivel european în sprijinul câinilor comunitari din România. A reuşit să ajungă în acest an, pentru a-şi face o iamgine despre activitatea asociaţiei Puffi, pe care a ajutat-o anul trecut cu mâncare, prosoape şi vase pentru câini. Acum a venit să vadă cum au fost folosite aceste ajutoare şi care sunt condiţiile oferite la adăpostul de câini din incinta fostei unităţi militare.
Thomas Baumler s-a declarat încântat de ceea de a văzut la Carei: animalele se bucură de condiţii bune, sunt îngrijite, blânde, iar actele asociaţiei Puffi sunt în regulă. “Am fost uimit de numărul mare de sterilizări realizate de Asociaţia Puffi, peste 1.300, de numărul mare de câini daţi în adopţie, peste 800, şi de numărul mic de maidanezi întâlniţi pe străzi. Felicit Primăria Carei pentru parteneriat şi pentru sprijinul financiar acordat asociaţiei Puffi. Am rămas cu o impresie foarte plăcută la prima mea vizită în Carei. Vreau să dau exemplul Careiului la nivelul întregii ţări în privinţa colaborării eficiente dintre administraţia locală şi un ONG de protecţie a animalelor”, a declarat Thomas Baumler pentru Opinie de Carei.
“Câinii fără stăpân din România constituie o temă emoţională la nivel european, se organizează numeroase acţiuni de strângere de fonduri în Germania. De asemenea, încercăm o presiune asupra politicienilor din România pentru a-i determina să reglementeze această problemă în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, adică prin sterilizare, nu prin uciderea bietelor animale”, a adăugat Thomas Baumler.
Preşedintele Maria Ardelean a anunţat că Asociaţia Puffi a primit şi o autoutilitară Logan din parte fundaţiei germane. De asemenea, Asociaţia Puffi va organiza în luna august o nouă acţiune de sterilizare a câinilor şi pisicilor din municipiu şi din zona înconjurătoare.