Săptămâna trecută, lotul naţional al României a participat la Campionatul Mondial de Karate WUKF. Competiţia organizată în Dublin – Irlanda a adunat la start 2.285 de sportivi din 42 de ţări şi s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile. Din partea clubului sătmărean ZANSHIN au participat doi sportivi din Foieni: Alexa Müller şi Patrik Murvai, sub îndrumarea antrenorului lor, careianul Florin Mihali.

Müller  Alexa  – la proba individuală (Shobu Nihon 11 – 12 ani, + 150 cm) a ajuns până în optimile de finală,  după un parcurs foarte bun, cu răsturnare de scor de la 0-2 la 3-2 în ultimele 45 de secunde. Din păcate, a pierdut ulterior în faţa unei sportive din Brazilia.
La proba pe echipe (Shobu Sanbon Rotativ 11 – 12 ani), alături de colegele din lotul naţional, a obţinut un binemeritat  loc trei (medalie de bronz), după o semifinală la limită şi care s-a decis în prelungiri.
Cadetul Patrik Murvai ( Shobu Ippon 15 – 17 ani , Open), deşi a participat pentru prima data la o competiţie internaţional de anvergură, a luptat foarte bine. A fost condus 0-1 şi a egalat ulterior. Din nefericire, o clipa de neatenție în ultima secunda i-a adus înfrângerea.
Rezultatele sportiviilor din Foieni reprezintă o premieră şi o nouă filă de istorie, fiind prima medalie obţinută de karateka din localitate la un campionat mondial.
Clubul ZANSHIN mulţumeşte pe această cale sponsorului POLIPOL Mobilă – Foieni, precum şi comunităţii locale, pentru sprijinul acordat.