Biblioteca Municipală Carei și Direcția de Cultură Carei, cu sprijinul Centrului de promovare a turismului cultural „Grof Károly”, organizează vineri, 24 iunie 2016, o manifestare artistică de comemorare a poetului, profesorului, traducătorului și publicistului Corneliu Balla. Evenimentele vor debuta la ora 10.00 cu depunerea unei coroane de flori la placa comemorativă de pe blocul în care a locuit, în cart. Republicii și vor continua la ora 17.00 cu întâlnirea comună a Cenaclului literar al Bibliotecii Municipale Carei și a Cenaclului literar „Afirmarea” din Satu Mare condus de Ioan Anițaș.

Balla 1
Invitați speciali ai evenimentului sunt scriitorul și editorul Aurel Pop, scriitorul Ioan Nistor, poetul Ioan Anițaș și dr. Viorel Câmpean. De asemenea elevii câștigători ai locului I la Concursul de creație literară „Bala-Fényi” își vor citi lucrările premiate.
Manifestarea literară va avea loc în aer liber, în fața intrării principale din Castel. În caz de vreme nefavorabilă, întâlnirea va avea loc în Sala de simpozioane a Castelului.
Sunt așteptați toți cei care iubesc poezia și toți cei care l-au cunoscut pe Corneliu Balla. Vineri se împlinesc 10 ani de la moartea acestuia.