Primarul Eugen Kovacs a declarat pentru cotidianul Friss Ujsag că doreşte să continue colaborarea cu viceprimarul Ludovic Keizer şi în mandatul următor. Ludovic Keizer este viceprimar al municipiului Carei începând din 2008 până în prezent. De asemenea, primarul Eugen Kovacs a mai anunţat că Fazakas Zoltan va fi liderul fracţiunii UDMR în viitorul Consiliu Local Carei.

keizer ludovic

“Rezultatele alegerilor de acum două săptămâni demonstrează că locuitorii municipiului Carei sunt mulţumiţi de munca şi rezultatele noastră şi doresc să o continuăm împreună în noul mandat. Faptul că am reuşit să ne mobilizăm electoratul fără să avem o campanie murdară, construită pe atacuri, demonstrează acelaşi lucru. Mă bucură faptul că adversarii noştri au primit cartonaşul galben, lucru din care ar putea învăţa că ceea ce reprezintă ei nu are căutare în Carei. După decizia Prefecturii nu va mai fi niciun un obstacol în vederea constituirii Consiliului Local Carei în cursul săptămânii viitoare”, a declarat primarul Eugen Kovacs pentru Friss Ujsag.
“Trebuie să decidem în privinţa viceprimarului. Este de înţeles şi există argumente logice să avem un viceprimar social- democrat. Însă consider că am lucrat foarte bine cu Ludovic Keizer şi aş vrea să continuăm împreună în viitor”, a mai spus primarul Kovacs.
În cadrul aceluiaşi articol, primarul Eugen Kovacs a anunţat că viitorul lider al fracţiunii UDMR din Consiliul Local Carei va fi consilierul Fazakas Zoltan.
Contactat telefonic, preşedintele PSD Carei, Ioan Oneţ, a declarat că formaţiunea politică pe care o reprezintă solicită în continuare postul de viceprimar al Careiului, pe baza rezultatelor obţinute la alegerile locale. În urma voturilor careienilor, PSD a devenit cel mai important şi mai puternic partid românesc la nivelul municipiului Carei, având trei reprezentanţi în Consiliul Local. ALDE şi PNL au câte doi membri în Consiliul Local.