Polițiștii rutieri sătmăreni au intervenit în dimineața zilei de 15.06.2016 la un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, produs pe strada Brândușa din Satu Mare. Accidentul a fost produs de un sătmărean care s-a urcat mort de beat la volan, informează IPJ Satu Mare.

Etilotest
Conducătorul auto care a provocat accidentul, L.E., de 40 de ani din Satu Mare, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul constatat fiind o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru conducere auto sub influența alcoolului.
În data de 16.06.2016, la ora 02.10 polițiștii Secției Rurale Negrești Oaș l-au identificat în trafic pe F.L. de 29 ani, din Negrești Oaș, care a condus un autoturism pe D.N. 19 în comuna Vama.
Dat fiind faptul că existau indicii certe că cel de la volan consumase anterior alcool, a fost condus la Spitalul Negrești Oaș, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
Întrucât a refuzat recoltarea, conducătorului auto i-a fost intocmit dosar penal în care este cercetat pentru refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice, necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.