Opinie de Carei a lansat în urmă patru zile un sondaj pentru a afla părerea careienilor dacă Ilie Ciută ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al PNL Carei după eşecul de la alegerile locale. Postacii liberali au pornit un adevărat asalt asupra portalului Opinie de Carei, încercând să spele imaginea preşedintelui lor, dând impresia că locuitorii municipiului nostru îl apreciază în mod deosebit pe Ilie Ciută, deşi acesta a obţinut doar 13,56% din voturile pentru funcţia de primar.

opinie

Asaltul p(r)ostacilor a avut efect într-o primă fază, dar nu a fost de durat[. Dându-şi seama de faptul că liberalii încearcă să manevreze sondajul, careienii s-au mobilizat la votul online. Rezultatul sondajului s-a schimbat semnificativ. Până azi dimineaţă, la ora 8.30, 60,4% din cei care au votat au considerat că Ilie Ciută trebuie să demisioneze, în timp ce 39,6% au considerat că acesta nu are motiv să îşi dea demisia. Până ieri dimineaţa votaseră 745 de cititori ai portalului Opinie de Carei.
Postacii liberali par să-şi fi epuizat în cele din urmă resursele. În urma distribuirii intense pe reţelele de socializare, sondajul lansat de Opinie de Carei a reuşit să stârnească interesul întrucât vizează o temă de actualitate. Astfel, până şi acest sondaj online confirmă, la fel ca şi rezultatul votului la scrutinul din 5 iunie 2016, că locuitorii municipiului Carei s-au săturat de atacurile, circurile şi scandalurile promovate de liderul liberalilor, Ilie Ciută, acompaniat în mediul online de soţia sa. Careienii vor schimbare la nivelul Organizaţiei Municipale a PNL. Rezultatele dezastruoase ale votului arată că preşedintele Ilie Ciută nu mai dialoghează atât de eficient cu careienii pe cât crede dânsul. Nici măcar postacii nu mai pot cosmetiza realitatea.
Mulţii dintre careienii cu care am vorbit sunt convinşi că Ilie Ciută nu îşi va da demisia. Mai în glumă, mai în serios, unii au spus că probabil acesta a luat toate cheile de la sediu pentru ca nu cumva vreun coleg să-i ocupe scaunul de preşedinte cât timp nu este la partid. Nu ştiu la cine sunt cheile de la sediul filialei, însă şi eu înclin să cred că Ilie Ciută şi-a lipit bine dosul de scaunul de preşedinte, cumpărând tot adezivul disponibil în oraş.
Cu toate acestea, îi îndemn pe careieni să voteze în continuare acel sondaj lansat de Opinie de Carei, accesând linkul postat mai jos. Rezultatul său îi va demonstra lui Ilie Ciută că nu este atât de dorit de careieni pe cât îi explică linguşitorii de care s-a înconjurat în cadrul PNL Carei, eliminând toţi oamenii valoroşi pentru simplul motiv că nu-i cântau în strună. Totuşi sunt optimist şi consider că până la urmă şi PNL Carei va reintra în normalitate după o analiză clară a rezultatelor de la alegerile locale, cele mai slabe din istoria filialei. În cazul în care va continua pe linia actuală, la următoarele alegeri locale va risca să nici nu mai intre în Consiliul Local.

https://opiniedecarei.com/2016/06/11/sondaj-privind-demisia-lui-ilie-ciuta/