Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea au depistat şi predat unei echipe de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) un cetăţean român care era dat în urmărire generală pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, informează Poliţie de Frontieră. De asemenea, un sătmărean a fost prins la Livada cu 4.400 de ţigări ucrainene în maşină.

petea-vama
Miercuri, 8 iunie a.c., în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară Viorel P., în vârstă de 31 de ani, din județul Suceava.
Cu ocazia formalităților de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figurează în bazele de date ca fiind urmărit general. Pe numele lui Tribunalul Suceava a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, suceveanul fiind condamnat la șapte ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.
Viorel P. a fost predat de polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Satu Mare, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Tot ieri, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare au oprit pentru control, în localitatea Livada, un autovehicul Mercedes Sprinter, înmatriculat în judeţul Satu Mare. Mașina era condusă de Vasile Z., în vârstă de 29 de ani, din jud. Satu Mare.
La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au observat, în compartimentul de marfă, mai mulți saci din rafie de culoare albă în care se aflau țigări, fapt pentru care mașina a fost condusă la sediul STPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.
În urma inventarierii ,s-au descoperit 4.400 pachete de țigări marca Rothmans, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare totală de 19.800 lei.
Şoferul a declarat că a cumpărat țigările din localitate Livada, de la un cetățean ucrainean ale cărui date de identitate nu le cunoaște. Totodată, acesta le-a spus polițiștilor de frontieră că mai are și acasă niște pachete cu țigări, pe care dorește să le pună la dispoziția lucrătorilor noștri.
Vasile Z. i-a condus pe polițiștii de frontieră la domiciliul său unde, într-o anexă a imobilului, într-un butoi de tablă, mai avea 400 de pachete de țigări marca Jin-Ling, cu marcaje duty-free Ucraina.
Întreaga cantitate de țigări, 4.800 pachete ţigări, în valoare de 21.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 22.500 lei a fost indisponibilizată la sediul STPF Satu Mare. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.