Candidatul liberal Adrian Bucureştean a postat azi pe Facebook o afirmaţie care incită la discriminare rasială, pe care ulterior a şters-o. “De cicluri elctorale (probabil electorale n.r.), viitorul acestui minunat oraş este decis de rromii care declară că votează Kovacs Jeno, iar eu vă întreb: şi dumneavoastră votaţi alături de ei”, a scris Bucureştean. Apoi a şters acel paragraf, dându-şi seama de prostia comisă. Asemenea afirmaţii sunt extrem de jignitoare nu numai la adresa romilor, ci chiar a tuturor careienilor. În orice caz, nu fac cinste nici lui Bucureştean şi nici liberalilor, care în timpul campaniei electorale s-au bătut în piept că sunt adepţii convieţuirii paşnice între etniile din Carei, într-un oraş multietnic şi multicultural.

diftong1
Încercând să-şi impresioneze alegătorii, candidatul liberal Adrian Bucureştean a comis-o din nou. În autoprezentarea sa, a scris că “<<Ai invins, continuă, ai pierdut, continuă>> este diftongul care m-a călăuzit în administraţia locală careiană”. Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, “diftongul este o succesiune de două sunete vocalice alăturate, articulate în aceeași silabă, din care una este o vocală și cealaltă este o semivocală”. Greu de priceput cum poţi să te călăuzeşti în administraţie după sunte vocalice, dar Bucureştean este dovada vie că acest lucru e posibil.
Probabil cuvântul “dicton”, care înseamnă “expresie concisă care exprimă o povață sau un gând înțelept” este un cuvânt prea greu pentru candidatul PNL la Consiliul Local. Mai bine ar fi folosit cuvântul “zicală”, dar probabil că Bucureştean a considerat că nu este “destul de elevat”.