Interviu cu Sorin Cioltean, candidat al PSD la Consiliul Local Carei

cioltean sorin
Reporter: – Vă rog să vă faceți o scurtă prezentare.
Sorin Cioltean: – Mă numesc Cioltean Sorin Ioan, locuiesc şi m-am născut în acest oraş în urmă cu 45 de ani. Sunt căsătorit, am un copil, iar în ceea ce priveşte studiile, am absolvit în Oradea liceul, respectiv facultatea la Cluj Napoca. Sunt profesor cu gradul I, specializarea Educaţie fizică şi sport, iar în prezent activez ca director la Şcoala Gimnazială Nr.3 Carei.
Reporter: – Când ați intrat în politică și care au fost motivele care v-au determinat?
Sorin Cioltean: – M-am hotărât să intru în politică în anul 1998, pur şi simplu dintr-o curiozitate, la solicitarea domnului inginer Dejeu Lucian, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Carei la acea vreme, o persoană deosebită, căruia doresc să-i transmit pe această cale salutări şi multă sănătate, propunându-mi de altfel şi funcţia de preşedinte în cadrul organizaţiei de tineret, pe care am condus-o timp de două mandate, până în anul 2006.
Reporter: – Ce priorități ați avea dacă ajungeți consilier local?
Sorin Cioltean: – În cazul în care voi ajunge consilier, priorităţile mele se vor îndrepta către cetăţenii acestui oraş. Voi lupta pentru un trai mai bun al locuitorilor, pentru siguranţa cetăţeanului şi am să sprijin tot ceea ce face referire la Educaţie şi Sănătate. Totodată, îmi propun şi doresc formarea unei infrastructuri menite să atragă investitori străini pentru a crea noi locuri de muncă. Un alt deziderat este construirea de locuinţe pentru a încuraja generaţia tânără, aparţinând diferitelor domenii de activitate, să se stabilească în oraşul nostru. Dar să mă întorc puţin şi spre domeniul meu. Consider că sunt importante şi activităţile sportive de relaxare şi relaţionare, îmi doresc crearea unor locuri în care cetăţenii, indiferent de vârstă, să facă puţină mişcare şi să socializeze. Aş dori să-mi aduc contribuţia la dezvoltarea sportului careian din toate punctele de vedere, indiferent de ramura sportivă, juniorii să participe în campionatele naţionale republicane, să mă pot bucura şi să pot sărbători împreună cu suporterii echipei de fotbal „Victoria Carei” promovarea cel puţin în Liga a III-a a Campionatului National. Încurajez un stil de viaţă sănătos, menţinut prin sport.
Reporter: – Ce ați vrea să schimbați în Consiliul Local Carei?
Sorin Cioltean: – Mi-aş dori o unitate totală, indiferent de etnie, naţionalitate sau partid politic, pentru că ar fi necesar ca toţi să avem un scop comun şi anume acela de a lua orice decizie doar spre bunul mers, buna gospodărire şi dezvoltare a urbei noastre, a nevoilor cetăţeanului acestui municipiu.
Reporter: – Un mesaj către careieni…
Sorin Cioltean: – Stimati alegători ai municipiului Carei, cea mai frumoasă haină este încrederea, iar cel mai bun medicament este optimismul, aveţi o obligaţie morală, aveţi un drept, nu-l irosiţi, pentru că în mâinile dumneavoastră stă viitorul acestui linistit orăşel. Lucrurile bune se vor întâmpla! Fiţi pozitivi! Votaţi candidaţii PSD la Primăria şi Consiliul Local Carei în data de 5 iunie!
A consemnat Szasz Lorand