Protectoratul Teuton al Sfintei Marii Maramureş organizează o acţiune umanitară în vederea sprijinirii unui copil suferind de leucemie. Careienii sunt îndemnaţi să strângă cât mai multe dopuri în scop caritabil. Din banii primiţi pe capace din partea unor parteneri generoşi va fi ajutat nu doar copilul bolnav de leucemie, ci şi alte persoane nevoiaşe. Careienii care decid să se implice în această campanie umanitară pot preda dopurile colectate la parterul blocului situat pe strada Ignişului nr.6, locul fiind marcat printr-un afiş.

dopuri

“Campania de colectare capace de plastic vine în urma unei cereri postate pe Facebook de o persoană de încredere, care mi-a solicitat sprijinul. Colectarea este pentru un copil suferind de leucemie, iar contravaloarea capacelor colectate şi predate va fi folosită integral pentru medicamente şi alte materiale sanitare necesare”, ne-a declarat Baron Ştefan Ferenczi, Mare Protector al Cavalerilor Teutoni din Regiunea Maramureş.
Organizatorul acţiunii speră să strângă cât mai multe capace la nivelul Careiului. “Avem persoane foarte active, care zilnic sau tot a doua zi vin să ne aducă capace. Particip şi eu la colectare în măsură în care timpul îmi permite. Capacele colectate le predau mai departe unei alte persoane, care le transmite apoi iniţiatorilor acţiunii. Am decis să participăm la astfel de activităţi şi în viitor. Sperăm ca prin intermediul acestor capace pe care le colectăm să ajutăm cât mai multe persoane nevoiaşe. În cadrul campaniei, s-a mai cerut ajutor pentru scaune cu rotile, scutece sau alte alte lucruri care necesită bani”, a adăugat Baron Ştefan Ferenczi.