Începând de azi, până vineri (23-27 mai a.c.), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare îşi redeschide larg porţile pentru preşcolarii grădiniţelor din judeţ. În acest sens, în intervalul orar 09:00-14:00, pompierii aşteptă participanţi în număr cât mai mare la derularea programului “Şcoala altfel”. Preşcolarii careieni sunt aşteptaţi să viziteze subunitatea din municipiul nostru.

pompieri-carei

Conform programului, în perioada mai sus menţionată, vor fi efectuate concursuri, acţiuni de informare şi educare preventivă, sub formă de puncte de informare preventivă, unde vizitatorii se vor putea familiariza cu tehnica şi mijloacele de intervenţie în caz de producere a unor situaţii de urgenţă şi modul de folosire al acestora, vor avea posibilitatea de a observa aspecte din activitatea profesională a pompierilor şi vor putea asista la proiecţii de filme educative cu tematică specifică situaţiilor de urgenţă.
Totodată se vor organiza exerciţii demonstrative având ca temă stingerea de incendii, acordarea primului ajutor medical unor persoane rănite, căutare – salvare cu echipaj canin, etc. şi se vor distribui materiale informative sub formă de broşuri, pliante, flyere, tinerilor şi invitaţilor, explicându-li-se cum trebuie să reacţioneze în cazul producerii unui incendiu, cutremur sau a unei alte situaţii de urgenţă.
Cei interesaţi, sunt aşteptaţi, atât la sediul unitatii din Satu Mare, cât si la subunitatile din Carei, Negresti Oaş, Tăşnad si Turţ.
Pentru informaţii suplimentare cu privire la desfăşurarea acestor activităţi, persoana desemnată este Plt.maj. Siladi Marius, Subofiţer Compartiment Informare şi Relaţii Publice (0740-302.256).