Portalul Opinie de Carei a anunţat că va adresa periodic câte o întrebare de interes general candidaţilor la Primărie pentru ca alegătorii careieni să-şi poată face o imagine cât mai corectă în privinţa lor. A doua întrebare a fost transmisă tuturor celor patru candidaţi. Au transmis răspunsuri doar trei dintre ei: Eugen Kovacs (UDMR), Ioan Oneţ (PSD) şi Pinter Jozsef (ALDE).

primarie
Care sunt motivele pentru care consideraţi că locuitorii municipiului Carei ar trebui să vă voteze?, a fost întrebarea transmisă candidaţilor de Opinie de Carei.
Prezentăm răspunsurile transmise:

kovacs1
Kovacs Eugen (UDMR): “Nu sunt omul promisiunilor, ci al faptelor, iar felul în care arată în prezent Careiul demonstrează acest lucru. Eu nu ies în faţa careienilor cu vorbe goale şi machete frumos colorate. Realizările din ultimele două mandate sunt cartea mea de vizită. Acestea ar fi motivele pentru care le cer locuitorilor municipiului Carei să-mi acorde încrederea lor. Pentru că orice primar are nevoie de susţinere în Consiliul Local, le mai cer careienilor ca în data de 5 iunie să ne acorde votul atât mie, personal, cât şi echipei noastre de candidaţi pentru Consiliul Local. După părerea mea, careienii au nevoie de consilieri locali cu gândire pozitivă şi idei constructive, care votează în interesul comunităţii, fără să fie Gigă Contra la orice iniţiativă.”

ionut-onet-primar
Ioan Oneţ (PSD): “Consider ca locuitorii municipiului Carei ar trebui să mă voteze deoarece eu vin cu idei noi, fiind tânăr văd altfel lucrurile dintr-o altă perspectivă. Stând de vorbă cu cetăţenii, cunosc problemele şi neajunsurile cu care se confruntă şi consider că soluţiile sunt în programul meu electoral şi al echipei mele. Cred că e timpul ca cei tineri să treacă în prima linie şi, venind cu idei inovatoare şi practice, să schimbe lucrurile pentru un viitor CARE-I mai bun pentru toţi careienii.”

pinter
Pinter Jozsef (ALDE): “Sunt careian şi sunt mândru de acest lucru, cred că am experienţa administrativă, având în vedere că de nouă ani sunt consilier judeţen. Sunt şi eu cetăţean al Careiului şi ştiu ce aşteptări au careienii faţă de viitorul primar. Sunt zi de zi între oameni, vorbesc cu ei nu numai în campania electorală. Vreau îmbunătăţirea nivelului de trai al careienilor, vreau să simtă că primarul lor este un sprijin pentru ei în problemele ivite. Le doresc multă sănătate şi putere de muncă.”
La fel ca şi în cazul primei întrebări, candidatul Ilie Ciută (PNL) nu ne-a transmis niciun răspuns. Acesta este respectul pe care candidatul PNL îl acordă presei şi alegătorilor careieni care încearcă să îşi facă o impresie cât mai clară în privinţa tuturor candidaţilor.